حــــد و تــــــة
منتدى حدوتة
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه
حــــد و تــــــة
منتدى حدوتة
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه
حــــد و تــــــة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


لو حد لسه هنا يراسلنى https://www.facebook.com/M0hamd.samir?mibextid=ZbWKwL
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلالتسجيلدخول

 

 لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)

اذهب الى الأسفل 
+4
mogrm.7ob
D@da
عاشقه الياسمين
bosbos
8 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 09:58

طريقة عمل الكرواسون العادي وكرواسون الشيكولاتـــــــــــة وبالصوووووووووور خطوة خطوة
الكرواسون العادي

المقادير:
4 كوب دقيق أبيض فاخر أو كويتى
6 ملاعق طعام حليب بودرة ( لا يستبدل بالسائل )
2 ملعقة طعام بيكنج باودر
نصف كوب سكر ( أو أقل حسب الذوق )
نصف ملعقة شاي ملح
ملعقة طعام خميرة
ربع كوب زيت

كوب ماء دافىء تقريباً حسب العجن " لأن كل دقيق يختلف عن الأخر "

لوح الزبدة(في هذا الاثناء نجهز لوح نجمعهم مع بعض متوازين ونضغط عليهم بالمفردة ليصبحوا لوح واحد ونضعها في ورق مشمع ونضعها في الثلاجة لتبرد من جديد)

التغطية :
ملعقة كبيرة حليب بودرة
ملعقة من الماء
ربع ملعقة سكر


- انخلي الدقيق و أضيفي كل المقادير الجافة عليه ثم اعملي حفرة بوسط الدقيق .
- ضعي الزيت في الحفرة و افركي بالأصابع , حاولي رفع يديك أثناء العجن إلى الأعلى ليدخل الهواء للعجين .
- اعملي حفرة ثانية و ضعي فيها الماء الدافىء بشكل تدريجي و اعجني بعد كل اضافة حتى تتكون لديكِ عجينة لينة و متماسكة .
- اتركي العجينة تتخمر و ترتفع لمدة ساعة تقريباً فى مكان دافىء .

طريقة الفرد : -

بعد أن تختمر العجينة افرديها كدائرة كبيرة لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 080306160328KHmoو ضعي فى نصف الزبدة الجامدة , وزعيها على النصف بالتساوى و انتبهى فالزبدة لا يجب أن تكون جامدة تماماً من الفريزر حتى لا يتمزق العجين , بل يجب أن تكون طرية و لكن باردة ,و وزعيها على نصف الدائرة . لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 080306160329O4bTاطوي النصف الأخر من العجين ليتشكل لديكِ نصف دائرة و حاولى أن تضغطى على هذا النصف المطوى حتى تصلى إلى الأطراف وتخرجى كل الهواء من العجين و افرديها جيداً , و لو خرجت منك الزبدة أثناء عملية اخراج الهواء فلا مشكلةلكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 080306160329a6mEلكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 080306160330IHslاتركي العجينة قليلاً فى الطبق و غطيها ثم أعيدى فردها , ثم اطويها و افرديهالكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 0803061603315AC3http://photos.azyya.com/store/uploads/0803061603315AC3.gifلكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 0803061603315AC3لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 080306160332rlwgو كرري العملية لمدة ثلاثة مرات فقط و لا تنتظرى بين كل مرة , كأنك تقلبى الزبدة فى العجين بطريقة الطى والفرد هذه .
- بعد انتهاء عملية الطي و الفرد , اتركي العجينة لترتاح مدة ربع ساعة تقريباً .
- اقطعي العجين بالسكين لأربع أرباع , ستلاحظين أن العجين أصبح طبقات أمامك بدون أى مجهود كبير على الإطلاق .
- خذى كل ربع و افرديه مرة ثانية كدائرة كبيرة و قومى بتقسميها على شكل مثلثات باستخدام السكين أو قطاعة العجينلكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 080306160333VoaBناخذ واحد من المثلثات ونلف ابتداء من القاعدة لنصل إلى الطرف ويكون اللف برفق دون ضعط شديد .. لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 080306160334030Pتغطية الوجه :
- امزجي مقادير التغطية و ادهنى بها الكرواسون بعد رصه بالصينية المدهونه بالزيت ستكون النتيجة أفضل من استخدام البيض .

ونتركها حتى تنتفخ
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 0803061603358GKj


عدل سابقا من قبل AH BEMAZAGI في 2/19/2009, 01:19 عدل 2 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 10:03


طريقة عمل السينابون

المقادير:

خمسة وثلاث ارباع كوب دقيق
ربع كوب سكر
ثلث كوب سمن
2 ملعقة خميرة
ملعقة ملح
اثنين ونصف كوب ماء


الحشوة:
علبة سكر بني + نصف كاسة قرفة مطحونة


الصوص:
1حليب محلى كبير
12 حبة جبن كيري
تخلط في خلاط الكاس ...


الطريقة:
تعجن المقادير وتترك العجينه لمدة ساعة حتى تخمر

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074359hRcG

بعد ساعة من العجن تقسم العجينة الى 6 أو 5 أقسام

يفرد كل قسم ...
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074400Kt1E

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074401hg7y

ثم يدهن بالزبدة السائلة ....

==>على فكره تقدري تستبدلي الزبده بالزيت (لرجيم )

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074401kkXl

ثم يرش بالحشوه

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 0902170744021p6h

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 09021707440371Fr

وممكن ان تضعين الجوز او اللوز حسب الرغبه..

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 0902170744038lAN

ثم تلف على شكل اسطواني ...

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074404YiGE

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074404HcR3

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074405Pv4q

وفي هذا الاثناء يعمل الصوص بان تضعي مقادير الصوص المخلوطة في قدر على النار ثم تخلطيها
بعد اخراج الصينية من الفرن يصب الصوص عليها تترك حتى تبرد






لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074406DUsH

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090217074406N9lS
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عاشقه الياسمين
.....
.....
عاشقه الياسمين


انثى
عدد المساهمات : 587
العمر : 36
الاقامة : فى قلب حبيبى
المهنة : اسعد اياموا
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Loves10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 62594
تاريخ التسجيل : 23/10/2007

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 18:22

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 759880



بجد يابوسى هايل جدا
ومنكوا نستفيد
ربنا يسهل ونعرف نعمل حاجه
مجهود رائع منك
تقبلى مرورى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.7dota.net
D@da
ADMiN

ADMiN
D@da


ذكر
عدد المساهمات : 6669
العمر : 36
الاقامة : جمهورية حدوتة
المهنة : رئيس جمهورية حدوتة
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Smt10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Male10
الأوسمة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Ist2_210
النقاط : 63304
تاريخ التسجيل : 18/08/2007

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 19:50

تسلمى يا بوسى على المجهود الجبار دا

تحيتى ليكى وفى انتظار المزيد

وتم التثبيت لفترة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/profile.php?id=100094523735867&mibe
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 20:20

شكرا ليكي ياريهام ع مرورك انتى ودادا

وعالفكرة المعجنات دي سهلة بس عايزة روقان جامد عشان تعمليها وتظبطيها

تحياتى ليكم منورين
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 945712
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mogrm.7ob
مراقب المنتدى العام

مراقب المنتدى العام
mogrm.7ob


ذكر
عدد المساهمات : 1214
العمر : 38
الاقامة : في بتنا علي سريري
المهنة : مجرم حب
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Busy10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue71 / 10071 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Male10
الأوسمة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 1410
النقاط : 60721
تاريخ التسجيل : 17/04/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 20:43

جوعتينا يا بوسي بس مش مشكله

تسلم ايدك ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.7dota.net
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 21:11

شكرا ليك يامجرم حب

جوعت اوك انا حعملها واجبلكم انشاء الله لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 797913

بس دة حيكون لأكتر واحدة نفذها عشان يساعدنى في العجن والفرد لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 771205
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ToToSh
مشرف النكت والمسابقات

مشرف النكت والمسابقات
ToToSh


ذكر
عدد المساهمات : 5387
العمر : 32
الاقامة : حدوتـــــة
المهنة : NeT CaFee
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Alqamr10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Mkayee10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Male10
الأوسمة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 711
النقاط : 64853
تاريخ التسجيل : 20/08/2007

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 21:12

تسلمى يا بوسى على التوبيك
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 647810
وجارى التجريب
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 278271 cheers لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 278271
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.7DOTA.NET
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 21:30

شكرا ليك ع مرورك يااحمد

ابقى قولينا النتايج اية شكلك بتحب المطبخ

ادخل كلية سياحة وفنادق بقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
NOOR
.
.
NOOR


انثى
عدد المساهمات : 4418
العمر : 32
الاقامة : الاردن
المهنة : طالبة
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Jordan10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Busy10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 60871
تاريخ التسجيل : 12/11/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 21:49

ايه ده يا بوسي؟
والله فتحتي نفسي.. لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 850224

تسلم ايديكي على المجهود الرائع يا بسبس..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2009, 22:58

شكرا ع مرورك يانور

تحياتى ليكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/20/2009, 12:50

فطائر الكريب ( صوره)





لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 081208124109Zd3f


فطائر الكريب



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090103105638Vc4G



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 081208124110TlvO


2 بيضة

1 كوب حليب سائل

2/3 كوب دقيق متعدد الإستعمالات

1 رشة ملح

1 و ½ ملعقة صغيرة زيت



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 081208124111bIRg



تخفق جميع المقادير في الخلاط الكهربائي حتى تصبح سائلة ومتجانسة

يغطى الخليط ويوضع في الثلاجة لمدة ساعة

ندهن المقلاة التيفال (المقاومة للإلتصاق)

بقليل من الزيت ونسخنها على درجة حرارة متوسطة

نصب حوالي ربع كوب من الخليط في المقلاة

ونحركها حتى تنتشر العجينة السائلة وتكون قرص رفيع

ننتظر حوالي 2-5 دقائق حتى ينضج القرص ويصبح ذهبي اللون

، ثم نقلبه لإكمال طهيه على الوجه الآخر

نكرر العملية حتى ننتهي من جميع الأقراص

تقدم ساخنة مع بعض السكر الناعم، أو الجبن أوالمربى

ملاحظة: بالإمكان إضافة ملعقة صغيرة من سائل الفانيلا،

أو ملعقة طعام سكر للكريب الحلو.




لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 15630d1229530638-a-23-8لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 15630d1229530638-a-23-8لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 15630d1229530638-a-23-8

فطائر البانكيك بالصور



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 081208124109Zd3f


[size=25]فطائر البانكيك بالصور



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090103104945NBOG



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 081208124110TlvO



1 بيضة

½ كوب سكر بودرة (مطحون)

¼ كوب زبدة مذابة (سائلة)

2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر (بودرة الخبيز)

1 كوب دقيق (طحين)

¼ ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا

2/3 كوب حليب سائل

1/8 ملعقة صغيرة ملح




لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 081208124111bIRg


يخلط البيض والسكر مع الزبدة.

تضاف المكونات الجافة للخليط، ويضاف إليها الحليب وتخلط جيدا.

تسخن المقلاة التيفال (المقاومة للإلتصاق) ويصب جزء من

الخليط في المقلاة ليشكل قرص متوسط

ننتظر حتى تظهر الفقاقيع على سطح القرص وتبدأ في الننضوج،

ثم نقلب القرص على الوجه الآخر

نكرر العملية حتى ننتهي من جميع الأقراص

تقدم ساخنة مع بعض القطر (الشيره)

ملاحظة: لعمل عجينة أقل سماكة، نضيف ملعقة

او ملعقتين طعام من الحليب للخليط


بالهنــــــا والشفـــــــــــــــا





لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 1%20(3)لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 1%20(3)لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 1%20(3)


[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
NOOR
.
.
NOOR


انثى
عدد المساهمات : 4418
العمر : 32
الاقامة : الاردن
المهنة : طالبة
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Jordan10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Busy10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 60871
تاريخ التسجيل : 12/11/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/20/2009, 13:47

ياا سلام يا سلام على الحلو يا حلو انت..
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 838984
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/20/2009, 20:07

شكرا ليكي ياجميلة انتى

شكرا ع مرورك يانور منورة بجد كل مواضيعي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty7/27/2009, 11:57

[img:1641]http://www.vip70.com[size=%224%22][color=%22royalblue%22]/%3Cfont%20size=4%3E%3Cfont%20color=Blue%3Esmiles/data/f103.gif[/img:1641]

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Smsm




300غ دقيق العادي
300غ دقيق خاص بالحلاويات
180غ حليب(لبن)
130.أو 140غ الماء { أو حسب الخليط}
1 بيضة
30غ زبدة
10غ تقريبا ملح
25غ سكر
25غ خميرة خبز
للتزين
سمسم


طريقة التحضير
نقوم بخلط جميع المقادير المذكورة ....و الماء حسب الحاجه

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 6604_01186831212

نخلط العجينة جيدا حتى نحصل على عجينة ملساء ولينة

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Normalp1010981gp9

نتركها تخمر حتى يتضاعف حجمها { لمدة 3/4 الساعة تقريبا}

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Normalp1010982tw0

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Normalp1010983zw2


نقسم العجينة إلى 10 قطع

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Normalp1010984ls1

ندهن الوجه بالبيض أو الحليب

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Normalp1010985bl0
نقوم بتزين الوجه بالسمسم</FONT></FONT>

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Normalp1010986fn9



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 1274335201_a35ae923d9_m

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 1274336963_8672b4b45b_m


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 82904_01201135754


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr.Lambada
مشرف مشجعى الأهلى

مشرف مشجعى الأهلى
Dr.Lambada


ذكر
عدد المساهمات : 1755
العمر : 36
الاقامة : حدوته أول كليك شمال
المهنة : اجزخانجي
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Mstool10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Male10
الأوسمة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 711
النقاط : 63454
تاريخ التسجيل : 11/10/2007

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty7/27/2009, 23:56


لا بجد شكلهم حلو اوي
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 256966
تسلم اديكي يا بوسي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/home.php#/Lambada.okasha?ref=name
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty7/30/2009, 09:24

شكرا يادكتور ع مرورك تحياتى ليك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty9/25/2009, 06:29

الطبق الأول: فطائر اللبنة بالزيتون
عجينة العشر دقائق
الحشوة : لبنة بينار (200)جم + 4 م.ك زيتون محشي حار "حلواني""
نصفي الزيتون من الزيت ويخلط مع اللبنة ثم تفرد العجينه بشكل مستطيل ونضع جزء من الحشوه (لبنة +زيتون ) ثم تقطع كما هو موضح بالصور وتدهن بالبيض وتدخل الفرن حتى تنضج

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Aa836f6c3c



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 85e624dea6


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 050d681051


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 64bc042223


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) F127681174


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 82fe2d63c7


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) A5fbf41282



الطبق الثاني : فطائر القوارب
عجينة العشر دقائق + قوالب صغيرة على شكل قوارب أو دوائر
الحشوة : عباره عن ( 2 م.ك جبن سائل +2م.ك مايونيز +2 بيض + 2 كأس بصل أخضرمفروم +1كأس بقدونس مفروم )
تخلط المقادير مع بعض بالشوكه حتى تتجانس
نقطع العجينة إلى قطع صغيرة "كور" ثم تفرد على القالب وتحشى بالحشوة السابقة وتدخل الفرن وتأخذ من (10ــ15) والصور توضح المقادير وطريقة العمل


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) D0723494da


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Deb8a26a9c


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 701401f717


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) D7fe0d6c38


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Fa37240bcf


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 3ae79c67f5



الطبق الثالث : الفطائر الحلزونية
العجينه كالتالي : 3كأس دقيق + ا أصبع زبده صغير + 1 م.ك سكر+ 1 م.ك خميرة فوريه + ملح
+ 1 فنجان قهوه حليب بودره + 1.5 كأس ماء
نخلط الدقيق مع الخميرة والسكر والملح والحليب والزبده حتى تتجانس ثم تعجن بالماء وتترك نصف ساعه لتخمر
زيت للقلي + خيوط لربط العجينه
الحشوة : ( بطاطس مقطع صغار ومقلي + بصل صغير + عدس أخضر مسلوق +جزر مبشور + ملفوف مقطع شرائح + فلفل أخضربادرمقطع صغير )
1 م.ص من البهارات التاليه ( ملح +فلفل اسود+بابريكا+كزبره مطحونه + بهاراتك العادية )
أثناء مالعجينة تخمر نجهزالحشوة كالتالي
أحمس البصل حتى يذبل ثم يضاف له الملفوف والفلفل البارد والجزر المبشور والعدس الأخضر والبطاطس يكون آخر شي ثم يضاف الملح والبهارات والفلفل الاسود والبابريكا والكزبره
بهالوقت تكون العجينة جاهزة

الطريقة
تقطع العجينه دوائر صغيره ثم تحشى بالخضار وتلف على شكل اسطواني وتربط بالخيط
( يربط طرف العجينه بالخيط ثم يلف على الفطيره ويربط بالطرف الآخر )
بعد الانتهاء من العجينه نسخن الزيت وتقلى فيه الفطاير وبعد الانتهاء نبدأ بفك الخيوط عن الفطاير
راح يكون شكلها حلزوني
وإن شاء الله الصور توضح لكم الطريقة



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 89c7b9ee8d


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Df8f2c9ebb


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 9fce98186d


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 36e335c358


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 7cc734b3e0


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Cf8193bbd0


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) D7af01f0e3



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 87a0102b69
بالعافيه عليكم ،،،،،،،،،
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ahla lola
.
.
ahla lola


انثى
عدد المساهمات : 1698
العمر : 26
الاقامة : in the sky
المهنة : فاضيه
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
الأوسمة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) B1210
النقاط : 60526
تاريخ التسجيل : 29/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty12/22/2009, 01:45

جامده يا بوسى ابقي اعمليها بقي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty12/22/2009, 19:02

ok
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ahla lola
.
.
ahla lola


انثى
عدد المساهمات : 1698
العمر : 26
الاقامة : in the sky
المهنة : فاضيه
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
الأوسمة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) B1210
النقاط : 60526
تاريخ التسجيل : 29/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty12/22/2009, 20:33

متغيرييش المووضوع ههههههههههه


مستنيه جديدك دايما يا بسه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty1/6/2010, 21:57

فطائر البانكيك بالصور



لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 090103104945NBOG

جربتها بس طلعت تحفة بجد بعملها كل يومين لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) 838984
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty2/18/2010, 12:45


عجينه الباف - الميل في - المورقه الهشه

اولا المقادير للعجينة

حوالى كوب و نصف دقيق
180 جرام زبده جامده" من التلاجة يعنى مش بدرجة حرارة الغرفة "
كوب الا ربع ماء للعجن ممكن اكتر او اقل حاجة بسيطة حسب الدقيق
ذرة ملح


الطريقة


سهلة جدا والله مش صعبة

نجيب الدقيق على السطح الرخامى او الترابيزة " يكون سطح املس " و نعمله زى الهضبه كدا و نعمل فى قلبه حفره زى فوهة البركان

و بعدين نبتدى نضيف الماء داخل الحفرة و نلم الدقيق عليها و نعجن لغاية ما تتكون معانا عجينه مبتلزقش و تلم كل الدقيق اللى على السطح


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Pate_sablee11

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Pate_sablee12

بعدين نحط العجينه فى كيس نايلون فى التلاجة للمدة ربع الى نص ساعة عشان تكون ارتاحت و بردت و الزبدة ال هنضيفها متسيحش فيها بسهولة

بعد ربع ساعة نخرجها من التلاجة و نبتدى نفردها على هيئة مربع و نجيب قطعة الزبدة بتاعتنا و نحطها فى نص العجينة و نقفل جوانب العجينه عليها زى كدا

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) F_abaisse9


انا قطعت الزبدة قطع صغيرة نسبيا و وزعتها فى قلب العجينه
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Pate_feuilletee07

بعدين نقفل اهو

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Pate_feuilletee08

بعدين نبتدى نفرد بالنشابه

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Pate_feuilletee09

بعدين نطوى

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Pate_feuilletee10

و نرجع نفرد بالنشابه و ياريت لو مثلا فردنا بالطول و طوينا بالعرض
بعد كدا نفرد بالعرض و نطوى بالطول يعنى نحاول نفرد الزبده داخل العجينه فى كل الاتجاهات

و لو حسينا ان العجينه هتبتدى تلزق على السطح او ان الزبده بتخرج نحط العجين فى التلاجه ربع ساعة ترتاح و تجمد و نخرجها و نرجع نفردها و نطويها كمان كام طيه و نرش السطح بالدقيق رشات خفيفة ضرورى جدا النقطة دى لسهولة الفرد و عدم التصاق العجين

كل ما عمليه الطى و الفرد دى بتزيد كل ما بتدى معانا نتيجة مدهشة بعد كدا فى الخبز و الطعم

انا عملتها اربع مرات و بين كل مرةومرة كنت بريحها فى التلاجة ربع ساعة و ارجع اكمل

لغاية ما هنلاقى ان العجينة بقى لونها اصفر نتيجة انها شربت كل الزبدة اللى حطيناها و لما نفردها او نطويها مفيش زبدة هتخرج منها لانها دابت خلاص جواها

و طريقة فرد الزبدة فى العجينة بالشكل دا هو اللى بيخلى العجينه مورقة و هشه زى ما بنشوفها و بتديها الطعم المميز اللى كلنا بنحبه

المهم

دلوقتى العجينة جهزت عندنا خلاص و بقيت اخر تمام بالشكل دا

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf1

و فى مليون فكرة ممكن نستخدمها فيهم

انا عملت منها تورتة ميل فى و كمان اصابع الساليزون المدهشة بالبسطرمة

لو هنعمل تورتة ميل فى

هنفرد جزء من العجينة يعنى حوالى اربعين سم فى تلاتين و بنرققها جدا يا جماعة زى الصورة كدا بالظبط وانا عملتها كدا

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf4

و بعدين نحطها فى الصاج بتاعنا و نشكها بالشوكة عشان متنتفخش فى الخبز بالشكل دا

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf2

و انا دهنت الوش بيض و دخلتها الفرن على الشبكة فى الرف الاسفل لمدة ربع الىتلت ساعة تقريبا على نار متوسطة


و خرجت جميلة بالشكل دا

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf8

بعد كدا عملت الباسترى كريم

و مقاديرة

اتنين اصفر بيض مع بيضة كاملة
كوب و ربع لبن
فانيليا
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة دقيق
و ثلاث ملاعق سكر و نقلب ع البارد لغاية ما كل المكونات دى تندمج و تدوب مع بعض تماما و بعدين نبتدى نرفعها على النار و نقلب لغاية ما تتخن معانا و توصل للقوام المناسب وهو بيبقى تخين شويه زى الكاسترد كدا او اتخن كمان حاجة بسيطة

بعدين بنبتدى نجيب العجينة بتاعتنا واللى اصبحت رقاقة كبيرة هشه و جميلة و نقطعها نصين او ثلاثة على حسب عدد الطبقات اللى حابن نعملها لقالب التورته
و نهذب الجوانب كدا

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf13

و العجينة بيبقى شكلها من الداخل كدا بالظبط جميلة جدا "انا اصلى مش مصدقة انها نجحت معايا شكلا و طعما للدرجة اللى حصلت لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Image5لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Image5"

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf14

نجيب كيس نايلون " من اكياس التلاجة العادية " او كيس كريمة و نفتح الكيس من جهة واحدة فتحة بسيطة بحيث نقدر نصب بيه الكريم باسترى فوق الرقاقة الهشه زى كدا

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf16

و نكرر عملية الحشو و الطبقات " انا عملت طبقتين بس عشان كنت عامله عجينة قليلة "

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf18

نسد اى ثغرات و نهذب الجوانب كدا


لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf20

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf21

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Milf25

دا الشكل النهائى ليها و نرش عليها سكر بودرة و نقدمها مع الشاى يا سلام ولا اروع و زى الجاهز بالظبط مفيش اى فرق غير اننا ضامنين الصنعة و النضافة و موفرين اكتر من70 فى الميه من تمن الجاهز

لو عاوزة تعملى كمية كبيرة ممكن تجهزى لعجينة و تحتفظى بيها فى الفريزر فى شكل لفات فى اكياس نايلون لحين الاستخدام بتخرجيها و تسيبيها تلين و تشكليها زى ما تحبى

كيلو الدقيق بياخد كيلو الا ربع زبدة و يطلع معاكى كمية رهيبة من الحلويات و الساليزون و المقبلات المختلفة

منقـــــــــــــــــــتول ويارب تعجبكم وتجربوها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ahla lola
.
.
ahla lola


انثى
عدد المساهمات : 1698
العمر : 26
الاقامة : in the sky
المهنة : فاضيه
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
الأوسمة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) B1210
النقاط : 60526
تاريخ التسجيل : 29/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty3/1/2010, 12:14

لالالالالالالالالالالا يا بسه بدام جربنا الاولى يبقي جربلنا التانيه البانكيك دى طعمها جميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bosbos
مشرفة قسم المرأة

مشرفة قسم المرأة
bosbos


انثى
عدد المساهمات : 2959
العمر : 36
الاقامة : أتمنى الدرجـــــــات العلا من الجنة
المهنة : أسعى لفعل الخيــر
علم بلدك : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Egypt10
مزاجى النهاردة : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Momtaz10
نشاط العضو :
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Right_bar_bleue

ولد / بنت : لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Female10
النقاط : 61194
تاريخ التسجيل : 06/10/2008

لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)   لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت) Empty3/3/2010, 13:17

ان شاء الله يالوله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لكل محبى المعجنات ملف كامل ومتجدد(أرجوا التثبيت)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
حــــد و تــــــة :: حـدوتـة الـإجـتـمـاعـى :: منتدى المرأة :: قسم المــــــــــطبخ-
انتقل الى: